Szaunák az uszodában

Az uszoda alagsorában három szaunával és két csobbanó medencével várjuk a pihenni vágyókat.

 A szauna kabinok mellett illemhelyiség és két zuhanyzó, illetve egy ivócsap is vendégeink kényelmét szolgálja. Terveink között szerepel a szaunák teljes felújítása, melyet költségvetésünk függvényében mihamarabb szeretnénk elvégezni.

 A szaunázás szabályai

 A szaunában meleg, ám relatíve száraz levegő van. Az ajánlott hőmérséklet 80-100 °C a szauna mennyezeténél és 30 °C a padló szintjén. A levegő relatív páratartalma egy tipikus szaunában 10-30 százalék közötti, ami 40-90 grammnyi vízpárának felel meg egy kilogrammnyi levegőben a fenti hőmérsékletnél.Szaunánkban lehetőséget biztosítunk a kövek mértékletes locsolására is.

  A szaunázás során egymást követően többször (átlagosan 2-4-szer) 5-20 percet töltenek a kamrában, amelyek között módot biztosítanak a szervezet normális hőmérsékletének visszaállására. Ez - vérmérséklettől függően - történhet langyos, hideg, sőt akár jeges vízben történő fürdőzéssel, de ugyanezt a célt szolgálhatja, ha 15-20 percet töltenek szobahőmérsékleten. A szaunakabinban eltöltött idő alatt jelentős mennyiségű vizet veszít a szervezet, amelyet ásványvíz, vagy egyéb alkoholmentes ital formájában pótolni kell.

 A szaunákhoz kettő csobbanó medence tartozik. Kérjük kedves vendégeinket, hogy a szaunázás előtt és az bent töltött idő után minden esetben használják a zuhanyzókat és csak ezután merüljenek bele a csobbanóba.

Kérjük kedves vendékeinket, hogy az alábbi szabályokat szíveskedjenek betartani!

- Szaunázás előtt zuhanyzó használata kötelező azért, hogy eltávolítsuk bőrünkről a szennyeződést, a korábbi izzadságot, krémet, dezodornyomokat!

- A szaunában a törölköző, vagy ülőkendő használata ajánlott!

- Szauna használata 10 éves kor alatt nem ajánlott!

- Érdemes a szauna kályha köveit mértékletesen, de gyakran locsolni, mert ekkor a páratartalommal együtt a levegő iontartalma is megnövekszik, ami nyugtatóan hat az agyra és a vízből fejlődő forró gőz, hatására melegebbnek érezzük a levegőt, és így kezdünk el intenzívebben izzadni. Kérjük, hogy egyszerre ne sok vizet öntsenek a kályhára, mert a a hirtelen hőmérséklet különbség miatt tönkremennek a kályhában fűtőszálak!

- A szauna olajat soha ne locsoljuk közvetlenül a kövekre csakis vízzel hígítva, vagy párologtatóba csepegtessük azt.

- Szaunázás után langyos, vagy meleg vízzel zuhanyozzon, így elkerülhető a pórusok hirtelen összehúzódása és az ebből adódó kellemetlen utóizzadás.

- A szaunázás befejezése után 15-20 percet feltétlenül pihenéssel, relaxálással töltsön. Így van ideje az elvesztett folyadékmennyiség pótlására (feltétlenül szükséges: 0.5-1 liter), illetve szervezete visszaállhat a normális testhőmérsékletre.

- Alkohol fogyasztása az uszoda egész területén tilos!

Aktuális rendezvények

Kedves Vendégeink!

2024.03.17-én vasárnap 08:30-tól 18:30-ig vízilabda mérkőzés miatt a fenti 33m-es medence nem használható.

Ezen idő alatt a közönség számára úszáslehetőség a sátras medencében lesz.

A szauna a rendezvény ideje alatt is zavartalanul üzemel.

Megértésüket köszönjük!

Ünnepi nyitva tartás

Kedves Vendégeink!

Az uszoda Március 15-én ZÁRVA tart.

Információk

2023.09.04-től a közönség számára hétköznapokon (hétfőtől - péntekig) 5:30-16:30-ig a sátras medencében 2 pályát a, a 33m-es medencében egész nyitva tartási időben 2 pályát biztosítunk.

Szombati napokon a közönség számára a főépületben 2 pályát biztosítunk a szabad helyek függvényében esetlegesen többet is, a sátras medencében a szabad helyek szintén a közönség rendelkezésére állnak.

Vasárnapi napokon a sátras medence zárva, kivéve rendezvények idején. 

Változás

VÁLTOZÁS

A sérült, illetve elhasználódott bérletet csak 3.000 forint díj megfizetése ellenében áll módunkban kicserélni.

2023.05.01-től vásárolt uszodai bérletek lejárati ideje a

vásárlás napjától számított 2 év.

A korábban vásárolt bérletek korlátlan ideig érvényesek.

Pályabeosztás